Матір Оксани Макар Тетяна Суровицька намагалася накласти на себе руки за тиждень до річниці загибелі доньки. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань адміністративного законодавства Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Микола Катеринчук.

Відповідаючи на запитання під час чату в «Главреді», чи підтримує він зв'язок з матір'ю загиблої Оксани Макар Тетяною Суровицькою, Катеринчук відповів: «Підтримуємо. Найближчим часом будемо встановлювати пам'ятник на могилі Оксани Макар», повідомляють «Подробности».

Катеринчук також заявив, що за тиждень до річниці загибелі доньки Суровицька намагалася накласти на себе руки. «Лікарі врятували. Журналісти дістали брудом, казками про салони, квартири, шуби. Брудну кампанія проти неї розгорнула піар-компанія, яку найняли адвокати вбивць і ґвалтівників, щоб більше говорили не про злочин, а про Суровицьку. Так, вона не ідеальна, у неї важка доля, але це ніякого відношення до смерті її доньки не має», - заявив політик.

Як повідомляв ForUm, 9 березня 2012 року в Миколаєві троє молодих людей заманили в квартиру 18-річну Оксану Макар, зґвалтували її і підпалили, намагаючись приховати сліди злочину. Внаслідок отриманих травм дівчина померла.

21 листопада 2012 р. на підставі заяви миколаївської правозахисниці Олени Кабашної Жовтневий райвідділ Миколаївської області відкрив кримінальне провадження за обвинуваченням матері Оксани Макар - Тетяни Суровицької в «можливому скоєнні нею злочинних дій» щодо доньки.
Позивач заявляла, що Суровицька фактично здавала Макар у сексуальне рабство своєму співмешканцеві Бреславському. Правоохоронці з'ясовували можливі дії Суровицької відносно доньки за статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 - торгівля людьми або інша незаконна угода про передачу людини, ст. 154 - примушування до вступу в статевий зв'язок, ст.166 - злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною або особою, над якою встановлено опіку, ст. 302 - створення або утримання місць розпусти і звідництво, ст.303 - сутенерство та притягнення особи до заняттям проституцією.

Перевірка проводилася також відносно жителя Миколаєва Бреславського, який підозрюється в можливих злочинних діях, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України: ст. 152 - зґвалтування, ст. 155 - статеві відносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, ст. 156 - розбещення неповнолітніх.

29 грудня 2012 р. кримінальне провадження щодо Суровицької було закрито Жовтневим райвідділом внутрішніх справ УМВС України в Миколаївській області через відсутність складу злочину. За словами керівника сектору по зв'язках з громадськістю УМВС України в Миколаївській області Ольги Передеренко, однією з причин закриття кримінального провадження стало те, що не вдалося знайти Бреславського, який, як вказує Кабашна, ґвалтував і розбещував 13-річну дівчинку.

4 лютого прокуратура Жовтневого району м. Миколаєва відновила розслідування щодо матері загиблої Оксани Макар Тетяни Суровицької та Володимира Бреславського.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378