В Україні залишаються частково підтопленими 50 населених пунктів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив голова ДСНС України Михайло Болотських під час відвідування Київської ГЕС.

«За останні три дні кількість частково підтоплених населених пунктів по країні скоротилася з 76 до 50. У Рівному та Київській області частково підтоплено 16 будинків», - повідомив він.

За його словами, ситуація з проходженням паводку в Київській області, згідно з прогнозами Гідрометцентру, повинна стабілізуватися вже до кінця квітня. Крім того, він зазначив, що на сьогодні протипаводкова обстановка стабілізується і йде зниження загрози паводкових проявів у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

«Сьогодні поки що залишається ще складна, але абсолютно керована і контрольована ситуація у Волинській, Київській, Житомирській областях та в Рівному. Тут концентровано достатню кількість особового складу і техніки для того, щоб реагувати ефективно і якісно. Сьогоднішній склад сил і засобів, а також прогноз Укргідрометцентру про практичну відсутність опадів в Україні наступного тижня дозволяє нам стверджувати, що паводкова ситуація стабілізувалася і йде на зниження, а можливі негативні прояви завдяки превентивним заходам та оперативному реагуванню зведені до мінімуму», - підкреслив він .

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що всі служби впоралися з організацією та проведенням протипаводкових робіт.

Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко заявив, що паводок ще загрожує трьом регіонам України.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228