І Митний союз, і зона вільної торгівлі з Європейським Союзом мають для України свої незаперечні плюси, які ведуть до зростання економіки. Про це в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр» заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Мені близькі обидва ці інтеграційні об'єднання. І кожне має свої незаперечні плюси, які ведуть до зростання економіки і, відповідно, добробуту нашого народу. Адже саме це є пріоритетом номер один для уряду», - зазначив він.

За словами Прасолова, створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом стане потужним інструментом для перетворень всередині країни, насамперед в економіці, це прискорить реалізацію внутрішніх реформ, спрямованих на досягнення норм та стандартів ЄС у різних сферах.

«СНД є найважливішим напрямом торговельно-економічного співробітництва. Головне, що в країни СНД поставляється українська продукція з великою доданою вартістю. Це наші традиційні ринки, і наше завдання - поглиблювати і розширювати їх. Нагадаю, що Україна фактично виступила ініціатором створення нової зони вільної торгівлі серед країн - членів СНД. Ми цей етап пройшли, зараз відбувається його розвиток», - заявив міністр.

«Ну і щоб закрити тему, достатньо порівняти зовнішньоторговельний оборот України. З країнами Митного союзу у 2012 році він досяг 63,1 мільярда доларів США, а з країнами ЄС - 51 мільярд доларів США. Так що робіть самі висновок, яка з цих спілок ближче до України», - підсумував Прасолов.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна почне розглядати можливість приєднання до окремих положень Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану після того, як отримає статус спостерігача в цьому об'єднанні.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна має намір стати спостерігачем при Митному союзі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225