Вінницька область як один з пілотних регіонів з проведення медичної реформи демонструє позитивні результати. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив на церемонії відкриття реконструйованого відділення пухлин голови та шиї Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру.

«На першому етапі реформи пріоритетною була модернізація первинної медичної допомоги. Вже є позитивний результат. Протягом двох років значно розширено мережу медичних установ: кількість амбулаторій сімейної медицини в області зросла більш ніж у півтора рази, відремонтовано близько 60% закладів «первинки», - сказав Глава держави.

Як підкреслив Президент, за час реалізації першого етапу медичної реформи в області збільшено кількість пролікованих хворих в умовах денного стаціонару.

Крім того, за його словами, більш ніж удвічі зросла кількість проведених лабораторних досліджень, кардіографічних і ультразвукових досліджень. «Це непогана динаміка», - сказав Янукович.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що медична реформа у жодному разі не повинна погіршити надання медичних послуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294