Мастильну пляму завдовжки до 10 км і шириною до 2 км, яка утворилася вчора на ділянці Дніпра між Вишгородом та Києвом, ліквідовано. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив голова ДСНС України Михайло Болотських під час відвідування Київської ГЕС.

«Учора о 18.30 на пункт оперативного чергового ДСНС надійшло повідомлення про мастильну пляму. Було негайне реагування ГУ ДСНС у місті Києві. На місце був відправлений катер з боновими загородженнями і абсорбентом. Цю пляму було локалізовано і сьогодні ліквідовано. Вже зняті бонові загородження. Таким чином, завдяки ефективним діям ніякого забруднення в водозабір насосної станції не надійшло. І сьогодні кияни можуть бути впевнені, що ефективними діями цю пригоду ліквідовано», - повідомив він.

За його словами, зараз правоохоронні органи з'ясовують причини появи цієї плями.

«Природоохоронна прокуратура проводить розслідування разом з іншими правоохоронними органами. Я думаю, що вони найближчим часом дадуть відповідь (звідки взялася ця пляма. - Ред.)», - підкреслив Болотських.

Імовірно, за його словами, це може бути витік із судна або човнової станції.

Як раніше повідомляв ForUm, у понеділок, 15 квітня, на Дніпровській водопровідній станції, яка знаходиться на 3 км нижче греблі Київської ГЕС (м. Вишгород) було виявлено забруднення акваторії річки Дніпро (мастильна пляма).

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176