Представники фракції Партії регіонів виступають за розгляд парламентом законопроектів протягом пленарного тижня. Голосувати ж за них вони зможуть лише один день. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив лідер регіоналів Олександр Єфремов.

«Сьогодні до мене підходять депутати і кажуть: «Давайте ми будемо розглядати законопроекти весь тиждень, а на голосування виділимо один день, в який будуть всі збиратися», - процитував колег регіонал.

За словами Єфремова, через людський фактор більшості не завжди вистачає голосів для прийняття тих чи інших законопроектів.

«Спрацьовує суто людський фактор, але якщо нам потрібно зібрати колег протягом дня, ми це зробимо. Ми зберемо 208 осіб... Системою у Верховній Раді це зробити неможливо, тому що всі люди або хворіють, або у відрядженнях, або щось трапляється в сім'ї», - пояснив він.

Головний регіонал у черговий раз зазначив, що в Україні можуть бути змінені правила проведення пленарних тижнів ВРУ. «Ми повинні розглянути, як голосування проходять в цивілізованому світі, і вибрати варіант для роботи нашого парламенту: щоб думка виборця була врахована, і щоб депутатська робота не перетворювалася на профанацію», - резюмував Єфремов.

Як раніше повідомляв ForUm, після внесення відповідних змін до Регламенту Ради парламент може працювати в пленарному режимі набагато рідше.

Юлія Артамощенко,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207