Міністерство охорони здоров'я України перевірить роботу лікарів акушерів-гінекологів, а пізніше - неонатологів, хірургів загальної практики та анестезіологів з метою зниження показників дитячої і материнської смертності.
«Мене дуже турбує питання материнських втрат і смертності малюків. Ми провели ретельний аналіз материнської смертності, і у нас є питання до організації роботи в регіонах, до проведення атестації в регіонах. Тому я підписала указ про проведення перевірок», - заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, повідомляє прес-служба МОЗ.

За словами Богатирьової, перевірки стосуватимуться не лише теоретичних знань, але і практичних навичок, які лікарі повинні будуть продемонструвати біля операційного столу.
«Ми починаємо свою роботу з перевірки акушерів-гінекологів, потім буде розроблена відповідна програма для неонатологів, потім - для хірургів загальної практики та анестезіологів», - повідомила міністр.

За її словами, в України є резерв для зниження показників дитячої і материнської смертності. «Тим, хто не пройде перевірку, ми дамо можливість підвищити свою кваліфікацію. Мова не йде про покарання і звільнення. Ми повинні з'ясувати, чого не вистачає лікарям для підвищення кваліфікації, і допомогти їм підвищити її», - зазначила Богатирьова.

Як раніше повідомляв ForUm, у 2012 році в Україні знизився рівень смертності матерів і малюків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480