У Греції до кінця року звільнять 4 тис. державних службовців відповідно з програмою економії, узгодженої з трійкою кредиторів як умова надання наступного кредитного траншу в 8,8 млрд євро.

Таке скорочення стане першим кроком з наймасштабнішого в країні звільнення службовців, число яких до кінця 2014 року має скоротитися на 11 тис.

«Наше суспільство досягло межі своїх можливостей. Але, врешті-решт, цілі виконуються і програма вдосконалюється. Скоро Греція не залежатиме від меморандумів. Греція зростатиме, буде конкурентоспроможною й орієнтованою на зовнішній світ. Іншими словами, ми будемо мати сильну Грецію», - сказав прем'єр-міністр Антоніс Самарас по національному телебаченню.

Варто підкреслити, що Греція залишається в рецесії вже шостий рік поспіль. Згідно з озвученими до кризи на Кіпрі прогнозами цього року грецькі власті чекають спаду ВВП країни на 4,5%. Загалом, за період 2008-2013 роки обсяг економіки Греції скоротився майже на 25%. Рівень безробіття в Греції перевищує 26%. Це найвищий показник серед 17 країн єврозони.
Нагадаємо, уряд Греції і Трійка міжнародних кредиторів (Єврокомісія, МВФ, Європейський ЦБ) домовилися про надання країні чергового траншу фіндопомоги в обсязі 8,8 млрд євро.

За матеріалами: «Вести.ру»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376