Міністерство закордонних справ заявляє про відсутність громадян України серед постраждалих унаслідок двох вибухів у Бостоні (США).

Про це повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.


«Це остаточні дані, українців серед постраждалих не було. Це інформація поліції міста Бостон», - повідомив він.
 

Крім того, Перебийніс повідомив, що в даний момент українські дипломати в США намагаються зв'язатися з українцями, які брали участь у марафоні, повідомляють «Українські новини».
 

Згідно з повідомленням сайту Бостонського марафону, у змаганнях брали участь 6 українців: Василь Боков, Андрій Філ, Алла Каммердінер, Валентина Хамайко, Андрій Оністрат і Сергій Шумко.
 

Одна з учасниць, українська телеведуча Валентина Хамайко, розповіла подробиці у програмі «ТСН.Утро» на телеканалі 1 +1.
 

«Я фінішувала десь за 15-20 хвилин до вибухів і встигла відійти на паралельну вулицю. Настільки шумно було на фініші, що люди навіть не відразу відреагували на вибух. Він якось нівелювався. Зрозуміли, що сталося, коли задиміло і побачили поранених людей», - сказала Хамайко.
 

При цьому вона зазначила, що в марафоні також брали участь українці, які були зареєстровані як представники від США.

Нагадаємо, 15 квітня в другій половині дня на фінішній межі Бостонського марафону в США прогриміло два вибухи. За інформацією іноземних ЗМІ, як мінімум 3 людини загинули і більше 140 постраждали.

За попередніми даними Міністерства закордонних справ України, громадян України серед загиблих і постраждалих немає.

Фото «Reuters»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280