Міністерство закордонних справ України обурене некоректним висловлюванням телеведучого Івана Урганта в ефірі російського "Першого каналу", яке різко дисонує з високим рівнем стратегічного партнерства між Україною і Російською Федерацією та атмосферою дружби і взаєморозуміння між нашими народами. Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства України.

«На жаль, в історії наших народів було чимало трагічних сторінок, спекулювати на яких - неприпустимо. У сучасному цивілізованому світі подібні жарти вважаються поганим тоном і проявом неповаги до пам'яті мільйонів жертв тоталітарного режиму.
Спроби бути гострим і дотепним гумористом не дають права відомому шоумену опускатися до рівня жартів, в основі яких лежить людське горе, кровопролиття і смерть. Це, як мінімум, негідно і не по-людськи», - сказано у заяві.

У МЗС також зазначили, що подібні висловлювання принижують самого Урганта, який до того ж є частим гостем українського телеефіру, і вже отримали вкрай негативну оцінку українського і російського суспільства.

Міністерство закордонних справ висловило свою стурбованість російській стороні і вимагає від «Першого каналу» дати оцінку цьому інциденту.

Нагадаємо, Ургант в ефірі кулінарної телепрограми пожартував над українцями фразою: «Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села». Адабашьян підіграв, зазначивши, що «струшує останки жителів» з ножа.

Пізніше російський телеведучий вибачився перед жителями України за свої висловлювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

425