Кабінет Міністрів прийняв постанову від 8 квітня 2013 року №235, якою низка інших постанов Уряду приводиться у відповідність із Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування реєстрації декларації про відповідність» від 2 жовтня 2012 року, йдеться у повідомленні Держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Закон, що скасовує обов'язкову реєстрацію декларації про відповідність, набув чинності ще минулого року. Реалізація норм даного акту потребувала змін в усіх Технічних регламентах, затверджених урядом.

Тепер не потрібно вказівки виробниками та постачальниками реєстраційних номерів декларації у супровідних документах. Із Технічних регламентів також вилучені відповідні пункти.

Як повідомлялося раніше, за експертними оцінками, реалізація норм закону дозволить економити виробникам і постачальникам продуктів близько 40 мільйонів гривень на рік.

Крім того, національне законодавство у сфері технічного регулювання відповідатиме принципам СОТ і ЄС.А також будуть усунені перешкоди для подальшого розвитку зовнішньої торгівлі та збільшення товарообігу з державами, основними торговими партнерами України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208