ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» - один із найбільших заводів концерну «Укроборонпром» в області не працюватиме ще майже місяць, до 12 травня включно, повідомляє «Статус кво» з посиланням на профком заводу.

Завод призупинив роботу 25 лютого 2013 року через відсутність коштів на виплату зарплати та енергоносіїв.

«Робітники і службовці вийшли на роботу, але їм повідомили, що завод працювати не буде, оскільки немає коштів на оплату енергоносіїв. Простій оплачуватиметься в розмірі 2/3 середньої зарплати», - зазначили у профкомі. Раніше повідомлялося, що завод буде простоювати до 14 квітня.

За даними профспілки, завод ім.Шевченка раніше поставляв продукцію військового призначення на ДП «Завод ім.Малишева». Однак завод ім.Малишева не повернув борги, внаслідок чого, зазначають у профкомі, у підприємства нема коштів на оплату енергоносіїв та зарплати.

«Ми подавали різні запити та листи в Кабмін і «Укроборонпром» з проханням врятувати наш завод, але нам ніхто не відповів. Кошти можна було б отримати за рахунок продажу об'єктів заводу, але і цей канал фінансування не працює. За останній час нічого продано не було», - констатували у профкомі.

Загальний борг підприємств «Укроборонпрому» у Харківській області вже перевищив 40 млн млн грн, і нині зростання заборгованості є «головним болем» керівників області. У зв'язку з цим на засіданні колегії обласної адміністрації Харківської ОДА прийнято рішення провести спільну нараду з питань роботи підприємств концерну «Укроборонпрому», повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Працівникам же підприємств залишається тільки сподіватися, що ці заходи будуть продуктивними і приведуть до відновлення роботи підприємств та виплати заборгованості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452