Затримано організовану групу, яка постачала наркотики із Великобританії, КНР та Польщі на територію України, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

«Учасники групи, до складу якої входило 5 осіб, використовуючи послуги міжнародних поштових агентств, організували кілька каналів контрабандного постачання на територію України наркотичних засобів та прекурсорів», - йдеться у повідомленні.

Для їхньої переробки, фасування і капсулювання члени злочинного угруповання обладнали у Севастополі хімічну лабораторію. Для збуту використовували спеціально розроблений інтернет-сайт.

З метою документування протиправної діяльності у кримінальному провадженні проведено 45 негласних слідчих (розшукових) дій. Вилучено наркотичний засіб загальною вагою близько 5 кг, 40 кг інших нарковмісних речовин, 8,5 тис. капсул з розфасованою наркотичною речовиною, близько 100 літрів реагентів і хімічне обладнання.

Відносно всіх учасників групи обрано запобіжний захід - утримання під вартою, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.307 КК України.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214