Плата за навчання у школах естетичного виховання в Україні у 2013 році не буде підвищуватися. Про це повідомив перший заступник міністра фінансів України Анатолій М’ярковський у понеділок на брифінгу в Києві.

«Бюджет на 2013 рік затверджено, правила гри визначені. Нічого мінятися не буде», - сказав М’ярковський.

При цьому він зазначив, що оцінка доцільного використання коштів бюджету проводиться Мінфіном в усіх міністерствах України. За результатами своєї роботи робочі групи надають свої пропозиції на використання бюджетних коштів на 2014 рік. Він підкреслив, що питання ефективного управління коштами платників податків може бути предметом широкої дискусії в суспільстві, повідомляє «Укрінформ».

Крім того, він зазначив, що витрати на культуру у 2013 році передбачено на рівні 7,691 млрд грн, що на 8,3% більше, ніж у минулому році.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України направило Міністерству культури листа щодо оптимізації мережі та переведення на самоокупність установ культури, зокрема, шкіл естетичного виховання. Ініціатива викликала обурення громадськості.

Начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності навчальних закладів Міністерства культури України Іван Походзило заявив, що плата за навчання у художніх школах та школах естетичного виховання для дітей не буде підвищена до кінця поточного навчального року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242