15 квітня Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов зустрівся з представниками Світового банку. Міністр нагадав присутнім, що в Україні реалізується масштабна Програма економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

«Президент призначив Мінекономрозвитку основним органом центральним влади, який координує роботу всіх міністерств і відомств щодо реформування законодавства у цьому напрямі. Україна в цілому і Мінекономрозвитку зокрема зацікавлені у відкритому співробітництві. Нам дуже важливі ваші зауваження, пропозиції, консультації для того, щоб ми якомога швидше просувалися вперед у Міжнародному рейтингу Doing Business», - сказав Прасолов.

Уявляючи, що зроблено в Україні і що планується у найближчій перспективі щодо створення сприятливих умов для ведення бізнесу, було зазначено: щодо всіх позицій, щодо яких проводиться аналіз, вдалося зробити конструктивні кроки і досягти певних успіхів. Так, у позиції «відкриття бізнесу» внесені до регуляторних актів зміни дозволили скоротити кількість процедур з 9-ти до 4-х, тривалість їх проходження з 24-х до 22-х днів, а витрати на одну людину з 1,5% до 1%.

«Ми хочемо реально поліпшити ситуацію з веденням бізнесу в Україні. І ми впевнені, що впораємося з поставленим Президентом України завданням - увійти в сотню країн, найбільш сприятливих для відкриття та ведення бізнесу», - підкреслив міністр економічного розвитку і торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221