У Європі офісні працівники страждають на синдром зап'ястного каналу і надмірного вживання спиртних напоїв внаслідок стресу. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив сьогодні Національний координатор Міжнародної організації праці (МОП) в Україні Сергій Савчук.

«Синдром зап'ястного каналу, який дуже часто діагностується у працівників, які займаються офісною роботою, складають 59% від усіх визнаних захворювань в країнах Європейського Союзу», - повідомив він.

Крім того, за словами Савчука, велика кількість професійних захворювань в країнах Європейського союзу пов'язані з роботою опорно-рухового апарату. Так, майже 50% лікарняних тривалістю більше 3 днів працівники беруть саме через ці розлади.

У цілому, згідно зі статистикою МОП, більше 86% смертельних випадків серед працівників пов'язані не з травмами, а саме з професійними хворобами.

Так, за словами Савчука, останнім часом стають предметом зростаючого занепокоєння психосоціальні ризики і пов'язаний з роботою стрес.

«Встановлено прямий зв'язок між стресами і розладом опорно-рухової системи, серцево-судинної, травної системи. Стрес на роботі визнаний одним із факторів нездорової поведінки працівників. Тобто працівник для того, щоб впоратися зі стресом на роботі, починає вживати алкоголь, а іноді й наркотики», - зазначив Савчук.

Крім того, за його словами, економічна криза в Європі сприяє стресу, тривожним станам, депресії і навіть призводить до самогубства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247