Чоловік, який потерпів 14 квітня внаслідок руйнування стіни будинку у місті Костянтинівка Донецької області, залишається у лікарні у тяжкому стані.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова Донецької обласної держадміністрації Андрій Шишацький.

Він нагадав, що внаслідок цього руйнування з різним ступенем тяжкості потерпіли двоє мешканців будинку: 89-річна жінка і 65-річний чоловік.

За словами Шишацького, «там 89-річна жінка - у неї більше переляк, а чоловік - у нього синдром здавлювання, він у тяжкому стані, йому 65 років», повідомляє «УНІАН».

Начальник головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Микола Ільченко нагадав, що 14 квітня о 07:10 у Костянтинівці по вулиці Леніна сталося руйнування зовнішньої стіни та міжквартирні перекриття 45-квартирного житлового будинку.

У цьому будинку, 1935 року побудови, зруйнувалася зовнішня стіна площею близько 100 кв. м і міжквартирні перекриття на площі 300 кв. м. 19 жителів будинку після руйнування вийшли самостійно, 12-м із них було надане тимчасове житло у гуртожитку міста.

Ільченко повідомив, що мешканців цього аварійного будинку неодноразово попереджали про можливе обвалення, міські власті пропонували їм переселитися у гуртожиток і чекати надання інших квартир.

«Я хочу вам офіційно заявити, що за 2012 було проведено 12 комісій техногенної безпеки, на яких розглядалося й питання аварійності цього будинку. Тричі вони проводили через комісію це питання, більше того, не просто формально проводили, вони ще під розпис кожного мешканця, який відмовився відселятися, а це 13 сімей. Їх попередили, що там жити неможливо», - сказав глава управління.

Як повідомляв ForUm, із 45 квартир у будинку були заселені тільки 13.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196