Статус спостерігача у Митному союзі або співпраця з цією організацією за формулою 3+1, на чому наполягають українська влада, є самообманом, повідомив радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв.

«Такого формату немає. Це самообман. Спостерігати - це означає не брати участі. Україна є спостерігачем в ЄврАзЕС і практично ніяк не бере участі у його роботі. Бути спостерігачем - це лукавство для того, щоб обдурити громадську думку», - сказав Глазьєв, повідомляє «УНІАН».

На його думку, юридично статус спостерігача «нічого рівним рахунком дати не може», навіть якщо його придумають. «Це так само, як формула 3+1 теж для обману широкої публіки, щоб люди сподівалися, що йде якийсь процес. Немає такої формули 3+1. Або ви берете участь, або ні, а 3+1 дорівнює 4, і це кожен першокласник знає, але чомусь в українського керівництва інша логіка», - зазначив він.

Нагадаємо, 5 квітня Президент Віктор Янукович заявив, що Україна розраховує отримати статус спостерігача у Митному союзі, потім приступити до розгляду низки документів щодо участі у роботі об'єднання.

12 квітня у ході спілкування з користувачами Facebook прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що на майбутній зустрічі президентів країн Митного союзу та Президента України Віктора Януковича буде обговорюватися питання про отримання Україною статусу спостерігача в даному об'єднанні.

Азаров додав, що уряд України також створив спеціальну групу, яка займається вивченням договірно-правової бази Митного союзу і того, до яких конкретних угод Україна могла б приєднатися і на яких умовах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247