У Миколи Катеринчука більше шансів стати узгодженим кандидатом від об'єднаної опозиції, ніж у Петра Порошенка. Таку думку в інтерв'ю інтернет-виданню Форпост висловив політолог Вадим Карасьов, пише «Главком».

«Поки за Порошенка виступає тільки частина «Батьківщини». Тому зараз рано говорити про те, що він стане єдиним кандидатом. Але незалежно від того, хто це буде - Порошенко чи Катеринчук - опозиційний кандидат може виграти у Попова», - також сказав він.

На рейтинг чинного глави Київської міської державної адміністрації, як вважає Карасьов, негативно вплинули події, що відбулися наприкінці березня, коли міська влада не змогла забезпечити нормальне функціонування міського господарства під час снігопадів.

«Тому, враховуючи опозиційні настрої у Києві, єдиний опозиційний кандидат, якщо такий буде, з чітким опозиційним бекграундом, має всі шанси виграти мерську кампанію. У Катеринчука саме такий яскраво-виражений опозиційний бекграунд», - пояснив Карасьов.

При цьому політолог не рекомендує довіряти результатам соціологічних досліджень щодо київської кампанії, які з'явилися недавно. «Як і будь-які інші дослідження, їх потрібно брати до уваги як орієнтир, а не як остаточний «діагноз».

А до даних досліджень потрібно ставитися обережно ще й з такої причини. По-перше, тримається інтрига щодо участі Віталія Кличка у цих виборах. Тому деякі дослідження включають Кличка у рейтинги, інші не включають. Але поки Кличко не визначився зі своєю позицією, такі соцопитування навряд чи можуть служити більш-менш ясною картиною. Тому що участь чи неучасть Кличка дуже сильно позначається на показниках інших кандидатів. По-друге, потрібно враховувати, що одні фігуранти можливого списку претендентів беруть активну участь в інформаційній кампанії, інші ще ні. Наприклад, досить активно працює в інформаційному полі Петро Порошенко. Інші кандидати, які не виключають своєї участі в кампанії - Катеринчук, Іллєнко від «Свободи» і кілька інших - виявляють меншу активність. Тому результати соцдосліджень, які є на сьогоднішній день, це скоріше зріз інформаційної активності тих чи інших кандидатів, а не їхні реальні шанси на перемогу», - сказав Карасьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160