Президент Віктор Янукович сподівається, що рекомендації Ради Європи для України будуть незаполітизовані. Про це він сказав під час зустрічі зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Майліс Репс і Марієттою де Пурбе-Лундін.

«Ми з належною увагою ставимося до рекомендацій ПАРЄ. У той же час принципово важливо, щоб ці рекомендації не містили заполітизованих питань, і реалізація їх здійснювалася у правовому полі», - сказав Янукович.

При цьому він висловив сподівання, що подальша робота Моніторингового комітету ПАРЄ піде на користь Україні та сприятиме демократизації її реформ, повідомляє «УНІАН».

Президент підтвердив, що Україна і надалі буде наполегливо працювати над виконанням плану дій до 2014 року, розробленого спільно з Європою.

«Ця робота є спільним завданням усіх гілок влади і перебуває на моєму особистому контролі», - сказав він.

Янукович підкреслив, що зобов'язання, взяті Україною перед вступом до Ради Європи, поступово виконуються і будуть виконані в цілому.

«Таке наше завдання», - зазначив Президент.

Він нагадав співдоповідачам Моніторингового комітету ПАРЄ, що на сьогоднішній день в Україні триває імплементація нового Кримінального процесуального кодексу. За словами Януковича, мета цієї роботи - наблизити українське законодавство в цій області до європейських стандартів.

Янукович підкреслив важливість співробітництва України з Радою Європи у цій сфері.

Також він повідомив про роботу Конституційної асамблеї, яка співпрацює з Венеціанською комісією.

У свою чергу, Репс висловила задоволення, що сьогодні ні в кого не викликає сумнівів європейський курс України.

Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон заявив, що ПАРЄ у рамках своєї компетенції готова надати Україні необхідну допомогу для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304