Європейський Союз через найближчі десять років буде сам ініціювати вступ України у свої лави, тому що потребуватиме доступу до трудових ресурсів і ринків збуту. Таку думку висловив колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв'ю журналу Wprost.

«Навіть якщо ми зараз говоримо туркам і українцям «ні», то через десять років будемо їх дуже просити, щоб вони були з нами. Тому що ніхто не відмовиться від такого потенціалу, які мають Туреччина і Україна», - сказав він.

Кваснєвський зазначив, що українська влада за останній рік досягла значного прогресу у виконанні умов, висунутих перед нею парафованою у березні минулого року Угодою про асоціацію.

«Україна потрібна Європі, враховуючи демографічний потенціал, свій ринок, мільйони українців, які зараз працюють в ЄС і в Польщі», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Екс-президент Польщі сказав, що українська влада, на відміну від російської і білоруської, готова впроваджувати європейські стандарти.

Кваснєвський також зазначив, що українські олігархи найбільше зацікавлені у приєднанні України до ЄС.

За його словами, євроінтеграція дасть гарантії збереження капіталів, відкриє кращі можливості користування кредитами, а також доступ до зовнішніх ринків.

«Вони хочуть мати державу, де діють закон і безпека економічного обороту», - сказав екс-президент Польщі.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234