Девальваційні очікування серед населення та бізнесу продовжують знижуватися. Такі висновки роблять експерти на підставі статистики Національного банку про обсяги валютних інтервенцій. Таку ж тенденцію виявляють і останні дані про ділові очікування підприємств України, які були оприлюднені сьогодні Національним банком.

Зниження девальваційних очікувань серед населення, що спостерігається в останні місяці, сприяє стабілізації ситуації на валютному ринку.

«Резерви НБУ фактично не змінилися в порівнянні з попереднім місяцем і склав 24,7 млрд доларів. Виходячи з попередніх даних щодо наявного валютного ринку, девальваційні очікування продовжили знижуватися минулого місяця, що сприяло стабілізації міжбанківського валютного ринку і дозволило НБУ знизити обсяг інтервенцій на підтримку валюти», - заявила Олена Бєлан, головний економіст інвесткомпанії Dragon Capital, повідомляють «Українські новини».

Нагадаємо, раніше Нацбанк оголосив, що продав на міжбанківському валютному ринку в березні 0,3 млрд доларів (чисте сальдо). Експерти зазначають, що виходячи з попередніх даних, на валютному ринку фактично збереглася рівновага в минулому місяці, оскільки обсяг купованої населенням іноземної валюти продовжив скорочуватися.

Про зниження девальваційних очікувань серед представників бізнесу свідчать і оприлюднені сьогодні Національному банком дані про ділові очікування підприємств.

Незалежна асоціація банків України також зазначає, що девальваційні очікування реального сектора економіки знизилися, про що свідчить зростання корпоративних позик в іноземній валюті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193