Після введення нового Кримінального процесуального кодексу України кількість осіб, які перебувають під вартою у слідчих ізоляторах, зменшилося на 5850 осіб і за станом на 1 квітня склала 26 тис. 407 осіб. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лисицький.

За його словами, якщо в період дії старого КПК у СІЗО щомісяця потрапляли в середньому 4 тис. заарештованих, то зараз не більше 900, повідомляє «УНІАН».

Як зазначив Лисицький, всього у ДПтСУ перебуває близько 300 тис. громадян, із яких близько 142 тис. позбавлені свободи і майже 145 тис. засуджені за покарання, не пов'язані з позбавленням волі. Як свідчить аналіз, криміногенний склад засуджених продовжує залишатися відносно складним і породжує низку загроз у діяльності органів і установ виконання покарань. Зокрема, серед осіб, які відбувають покарання, засуджених за умисне вбивство, 16,3 тис. осіб, за вбивство при обтяжуючих обставинах - 8,2 тис., за розбій і вимагання - 27,7 тис.

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід - утримання під вартою, зменшилася на 12 тисяч.

Новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності 20 листопада 2012 року - через 6 місяців після його опублікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202