В усіх регіонах України тривають ярмарки сільгосппродукції, де споживачі можуть придбати якісне продовольство за доступною ціною. З початку року пройшло майже 17 тисяч таких заходів, де сільгоспвиробники, фермери та учасники кооперативів реалізували 151,8 тисячі тонн продукції на суму понад 1,5 мільйона гривень. Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Одним із заходів, які дозволяють споживачам придбати якісні продукти харчування за доступною ціною, залишаються продовольчі ярмарки. Зокрема, на них українці завжди можуть придбати овочі, м'ясну та молочну продукцію безпосередньо від виробників, минаючи посередників. І сьогодні продовольчі ярмарки довели свою ефективність. Всього з початку року їх провели по всій Україні майже 17 тисяч», - зазначив Микола Присяжнюк.

За словами міністра, такі ярмаркові заходи особливо вигідні для дрібних сільгоспвиробників, фермерів та учасників кооперативів. Адже саме тут вони продають свою продукцію без посередників. Микола Присяжнюк також додав, що з початку січня вони реалізували на продовольчих ярмарках 151,8 тисячі тонн продукції на суму понад 1,5 мільйона гривень.

«Лідерами за кількістю ярмаркових заходів з початку року є Дніпропетровська, Сумська, Київська та Волинська області. Разом з тим, найбільшими залишаються обсяги реалізації продукції в Луганській області - 13 тисяч тонн, Одеській - 12 тисяч тонн, і Тернопільській - 10 тисяч тонн», - повідомив Микола Присяжнюк.

Також глава відомства підкреслив, що впродовж квітня в регіонах вже проведено 2362 продовольчі ярмарки, з яких 1280 - виїзних.

Міністр зазначив, що з наближенням Великодня кількість таких ярмаркових заходів буде збільшуватися, адже в передсвятковий період зросте попит на продукцію сільгоспвиробників. Відповідно, продовольчі ярмарки будуть сприяти збереженню стабільних цін на продовольство.

Як раніше повідомляв ForUm, на думку Мінекономіки, проведення ярмарків допоможе утримувати ціни на продукти в період травневих свят на стабільному рівні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174