Партія регіонів підготувала законопроект про скасування депутатської недоторканості. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив на брифінгу глава фракції ПР Олександр Єфремов.

«У нас є законопроект, який відпрацьований, пройшов розгляд у Конституційному суді, і ми можемо його прийняти абсолютно спокійно в останньому варіанті і скасувати недоторканість. Якщо наші колеги з опозиції не лукавили у свій час, розповідаючи кілька років, що депутатську недоторканність потрібно скасувати, то сьогодні ми можемо підтримати їх у цьому сподіванні», - заявив Єфремов.

Він підкреслив, що у законопроекті про недоторканість мова повинна йти тільки про депутатів і не торкатися суддів та президентів, оскільки це ускладнить процедуру прийняття документа.

«У такому разі це вимагає внесення змін до Конституції і 300 голосів депутатів. Це абсолютно інша процедура, шлях у кілька років», - сказав регіонал.

Крім того, за словами Єфремова, у нього є пропозиція щодо скасування пільг для депутатів. На його думку, для цього необхідно створити спеціальну комісію, до складу якої увійдуть нардепи від кожної фракції. Саме вони, за словами регіонала, повинні будуть визначити перелік пільг, які необхідно скасувати.

«Здавалося, що тут може бути неприйнятного. Але чомусь відповіді в залі від своїх колег я не почув», - поскаржився Єфремов.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Рибак підтримує ідею скасування депутатської недоторканості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271