Глава польського уряду Дональд Туск запросив звільненого нещодавно із колонії екс-главу Міністерства внутрішніх справ України Юрія Луценка на лікування до Польщі.

Про це повідомив екс-президент Польщі та учасник спеціальної Моніторингової місії Європарламенту зі спостереження за розглядом справ екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олександр Кваснєвський в інтерв'ю журналу Wprost.

Він дуже позитивно оцінив звільнення Луценка і ще одного колишнього чиновника уряду Тимошенко - екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука, назвавши непростим це рішення для української влади, передає «УНІАН».

«Ви можете назвати це «гнилим компромісом», але найважливіше те, що вони покинули в'язницю», - сказав Кваснєвський журналісту, який звернув увагу, що вироки щодо обох чиновників залишаються чинними.

На його переконання, застосований механізм дозволив отримати свободу ув'язненим політикам і обом сторонам «зберегти обличчя».

«А у випадку Юрія Луценка багато що вказує на те, що він потребує лікування, і польський уряд - я говорив про це з прем'єром Туском - запрошує його продовжити лікування та реабілітацію у Польщі», - сказав Кваснєвський.

Як раніше повідомляв ForUm, Луценко був засуджений до 4 років позбавлення волі за розтрату державних коштів в особливо великих розмірах та до 2 років обмеження волі за службову недбалість на посаді міністра внутрішніх справ.

Починаючи з серпня 2012 року, Луценко відбував покарання у Менській виправній колонії у Чернігівській області.

Нагадаємо, 7 квітня Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день екс-міністр був звільнений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221