Міністерство закордонних справ має намір відстоювати інтереси громадян у разі введення Росією в'їзду за закордонними паспортами. Про це повідомив виконувач обов'язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«У нас діє двостороння угода про безвізовий в'їзд, яка, у тому числі, передбачає в'їзд за внутрішніми паспортами. Поки ніяких звернень російської сторони про внесення змін до цієї угоди не було. Якщо (з їхнього боку) будуть такі звернення, то будемо розглядати, будемо вести переговори... Ми будемо дивитися, щоб максимально врахувати інтереси наших громадян при досягненні цих домовленостей з російською стороною», - сказав Перебийніс, повідомляють «Українські новини».

При цьому він підкреслив, що Україна самостійно не збирається ініціювати введення закордонних паспортів для громадян Росії.

За інформацією ЗМІ, президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність вдатися до таких заходів не пізніше 2015 року.

Згідно із заявою віце-прем'єр-міністра Росії Дмитра Рогозіна, Росія вже у 2013 році може запровадити в'їзд за закордонними паспортами до Росії для всіх країн Союзу Незалежних Держав.

12 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна не має наміру вводити візовий режим з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252