Для лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко надані всі умови і можливості, заявив голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лисицький.

«9 травня буде практично рік, як Тимошенко перебуває у лікарні. Я не лікар і не можу коментувати діагноз, можу сказати лише те, що той, хто хоче лікуватися і прагне видужати, досягає цієї мети. Всі можливості для лікування ми надали», - сказав він на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, як довго ще Тимошенко перебуватиме на лікуванні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування у Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра у ЦКБ №5 визначають німецькі лікарі із клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201