Україна ініціювала обговорення у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй зустріч щодо обговорення розвитку безпечної ядерної енергетики, яка відбудеться 16 квітня, йдеться в повідомленні центру новин ООН.

«У вівторок на цьому тижні (16 квітня) у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбудеться відкритий діалог з розвитку безпечної ядерної енергетики, яка обіцяє безліч переваг, у тому числі сприяє підвищенню енергетичної безпеки, пом'якшення наслідків зміни клімату та забезпечує конкурентоспроможність економік. Зустріч ініційована та організована постійним представництвом України при ООН», - сказано в ньому.

Метою майбутнього заходу є привернення уваги міжнародної спільноти до можливостей співпраці у сфері розвитку ядерної енергетики, технологій та науки, а також створення Міжнародного науково-технічного центру з дослідження техногенних ризиків при використанні ядерної енергії.

У матеріалах, підготовлених до майбутньої зустрічі, наголошується, що Україна активно підтримує і просуває питання енергетики, у тому числі ядерної, як важливого компонента глобального сталого розвитку та невід'ємної частини порядку денного у галузі розвитку після 2015 року, передають «Українські новини».

«Україна прагне до побудови зеленої економічної моделі. Разом з тим вона виходить з того, що у просуванні сталого економічного розвитку не можна розраховувати лише на альтернативні джерела енергії або спалюване викопне паливо», - сказано у повідомленні.

ООН зазначає, що на даний момент у світі спостерігається зростання глобального попиту на атомну енергетику і кількість країн, які хочуть побудувати нові ядерні реактори, збільшується, а це викликає необхідність обговорення питань ядерної безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204