В Україні минулого тижня було вилучено з обігу 27 тонн неякісної м'ясної продукції, яка могла потрапити на стіл до споживачів.

Щоб запобігти цьому, працівники державної ветеринарної служби спільно зі співробітниками ветеринарної міліції перевірили 280 підприємств, діяльність яких пов'язана з обігом тваринницької продукції, повідомили у профільному відомстві.

На території України продовжено проведення заходів щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки. Для реалізації цих завдань у регіонах України діють мобільні групи у складі працівників ветеринарної міліції та державної служби ветеринарної медицини.

Минулого тижня ці мобільні групи перевірили 280 об'єктів, діяльність яких пов'язана з обігом продукції тваринного походження. Також для забезпечення контролю переміщення продукції тваринного походження автошляхами України працівники підрозділів ветеринарної міліції спільно з працівниками ДАІ перевірили 63 автотранспортні засоби при транспортуванні тваринницької продукції.

Всього під час перевірок було задокументовано 162 правопорушення, а в дохід держави стягнуто штрафних санкцій на суму 19,9 тисячі гривень. Також призупинено роботу 7 об'єктів.

Обмежено обіг 27 тонн продукції, походження якої не підтверджено відповідними документами.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив, що тримає під особистим контролем якість харчової продукції, зокрема м'ясної.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259