Голова Національної виборчої ради Венесуели Вісенте Діас погодився на перерахунок голосів, повідомляє газета El Universal. Він пояснив своє рішення тим, що розрив між учасниками президентської гонки виявився мінімальним, склавши близько 200 тисяч голосів.

У зв'язку з тим, що політична ситуація в країні після смерті президента Уго Чавеса залишається напруженою, Діас розпорядився, щоб співробітники виборчих комісій розкрили всі урни для голосування і перевірили ще раз розподіл голосів виборців, пише місцеве видання «El National».

Переможець виборів, який виконує обов'язки президента країни, Ніколас Мадуро заявив, що також згоден на перерахунок голосів, повідомляє «Agence France-Presse». Він підкреслив, що йому нічого боятися, оскільки перевірка результатів тільки підтвердить його перемогу.

Перерахувати голоси зажадав головний конкурент Мадуро, кандидат від опозиції Енріке Капрілес. За первинними результатами, він поступився супернику лише двома процентними пунктами. Мадуро вже був оголошений новим президентом, однак Капрілес відмовився визнавати результати виборів, назвавши їх нечесними, пише «Lenta.ru».

Нагадаємо, президентські вибори відбулися у Венесуелі 14 квітня у зв'язку зі смертю колишнього лідера Уго Чавеса, який помер у березні. Чавес очолював країну з 1999 року. У середині 2011 року стало відомо, що у нього діагностували рак. Незважаючи на важкий стан здоров'я, Чавес балотувався в президенти і у жовтні 2012 року виграв вибори. Однак у зв'язку з хворобою він так і не встиг прийняти присягу. Його обов'язки виконував заступник Ніколас Мадуро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226