Голова Верховної Ради Володимир Рибак не виключає, що деякі питання конституційної реформи вимагатимуть винесення на всенародний референдум.

Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, він заявив під час зустрічі зі співдоповідачами комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов'язків і зобов'язань державами - членами Ради Європи.

«Глибинні реформи неможливі без проведення системної конституційної реформи в Україні, а також прийняття низки законопроектів у ключових сферах суспільного життя України», - сказав Рибак.

Він також зазначив, що ухвалення змін до Конституції вимагатиме наявності конституційної більшості у Верховній Раді. «Тому надзвичайно важливою є підготовка нової редакції Основного Закону, який отримає підтримку всіх політичних сил, представлених в українському парламенті», - підкреслив спікер.

Разом з тим Рибак не виключив, що деякі питання конституційної реформи потребуватимуть винесення на всенародне обговорення.

У зв'язку з цим, зазначив керівник парламенту, важлива роль Конституційної асамблеї, до співпраці з якою залучені експерти з Ради Європи та Венеціанської комісії.

Нагадаємо, 17 травня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про Конституційну асамблею».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177