Сьогодні, 15 квітня, має відбутися засідання наглядової ради Державного земельного банку України (Держзембанку), на якому планується обрати голову правління.

За інформацією «Капіталу», найвищі шанси зайняти цю посаду у глави правління державного банку «Київ» Світлани Скосирської.

Опитані «Капіталом» банкіри також вважають призначення Скосирської найбільш імовірним. Зокрема, голова правління «Укрсоцбанку» (ТМ UniCredit Bank) Борис Тимонькін заявив, що вона з самого початку брала участь у розробці цього проекту. «Це буде невипадкове призначення. Скосирська активно і давно брала участь у підготовці та запуску Держзембанку. Вона зібрана, хороший дипломат, розумна жінка», - зазначив він.

Член ради Українського кредитно-банківського союзу Ярослав Колесник також підтвердив, що кандидатура Скосирської активно обговорюється на ринку як найбільш можливого претендента очолити новий державний банк. Банкіри позитивно оцінюють кандидатуру Скосирської, адже вона провела досить успішну роботу в банку «Київ» з підвищення його інвестиційної привабливості.

Голова правління Держзембанку буде обраний більшістю голосів Наглядової ради на п'ять років. Разом із главою буде вибрано і правління. Згодом вони повинні будуть пройти узгодження в Національному банку. Кількість членів правління разом з головою має становити не менше п'яти осіб. При цьому кількісний склад правління також буде визначений сьогодні наглядовою радою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343