Днями депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко постраждав від атаки брудом під час своєї прес-конференції в одному з інформаційних агентств Києва. Парламентарій висловлювався за те, щоб в Україні біометричні паспорти видавали не лише українською, а й регіональними мовами, проте його промову перервала невідома в чорному одязі, яка увійшла до зали інформагентства. Зі словами: «Бандити, ви у всьому перейшли кордон!» вона жбурнула в Колесніченка, який сидів за столом, пакет з брудом.

Не потрапивши з першого разу, вона дістала з кишені ще один і кинула в депутата, але знову промахнулася. Колесніченко встав зі стільця і ​​замахнувся на нападницю мікрофоном.
 
Спочатку нардеп закричав: «Хвора, божевільна!», але потім опанував себе і звернувся до дівчини зі словами: «Ласкаво просимо! Ідіть сюди». Тим часом дівчина вибігла із залу для прес-конференцій у вестибюль, де її затримала охорона інформагентства і викликала міліцію.
Втім, дісталося не одному Колесніченку. За тиждень до цього інциденту, 2 квітня, під стінами Верховної Ради учасники мітингу закидали сніжками жінок - депутатів від Партії регіонів Ірину Горіну, Юлію Льовочкіну, Ірину Бережну і радника Президента Марину Ставнійчук. Не солодко довелося й міністру освіти і науки Дмитру Табачнику. У 2011 році під час форуму міністрів освіти студентка Києво-Могилянської академії Дарина Степаненко вдарила Табачника квітами по обличчю. У свою чергу міністр схопив дівчину за руку, після чого її вивела охорона. Пізніше Степаненко пояснила, що таким чином висловила протест проти політики Табачника.

Що характерно, від дій хуліганів в Україні страждають не тільки вітчизняні політики. «Теплий» прийом у січні цього року надали депутату російського парламенту, лідеру партії ЛДПР Володимиру Жириновському. Під час його прес-конференції в Києві присутня дівчина кинула в гостя з РФ квашену капусту. Метання вона супроводжувала закликом «Геть шовіністів з України!». Жириновський ухилився, але трохи капусти все таки потрапило на його піджак.

Отже, чому українці у спілкуванні з політиками все частіше вдаються до хуліганства і наскільки небезпечна така тенденція, ForUm розпитав у соціологів і політологів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

415