Сьогодні, 15 квітня, набула чинності нова редакція Правил дорожнього руху, схвалена 11 лютого 2013 р. на засіданні уряду.

Зміни передбачають низку нововведень. Як повідомляє прес-служба Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, для зниження ризику виникнення ДТП на заміських дорогах ПДР доповнені новою вимогою - у період з 1 жовтня по 1 травня транспортні засоби зобов'язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з включеними денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Зміни також стосуються застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки.

«Так введено більше 20 дорожніх знаків. Розмітка ж буде п'яти кольорів: біла, жовта, синя, помаранчева і біло-червона. Крім того, вводяться нові терміни: «газон», «острівець безпеки», «денні ходові вогні», «маневрування», «регулювальник», «удосконалене покриття», - зазначили в прес-службі.

Згідно з новими правилами, дорожні знаки мають перевагу перед розміткою і не повинні бути закриті від огляду будь-якими перешкодами навіть частково.

З правил також прибрали пункт, який вказує на те, що обгін можливий тільки зліва по ходу руху.

Як повідомляв ForUm, 11 лютого Кабінет Міністрів затвердив нову редакцію Правил дорожнього руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

892