Українець Артем Удачин виграв золоту медаль у ривку серед чоловіків у суперважкій вазі в рамках чемпіонату Європи з важкої атлетики, що проходить в Тирані (Албанія).

Змагання в першій вправі у найважчій чоловічій ваговій категорії виявилися багатими на сюрпризи. Відразу два з трьох фаворитів підняли спочатку заявлену вагу лише з третьої спроби.

Трійка найсильніших атлетів Європи на даний момент виходила на поміст вже після того, як завершили змагання всі інші учасники. І перший з них - грузин Іраклій Турманідзе - лише з третьої спроби підняв штангу вагою в 192 кг. Також в останньому підході впорався зі снарядом вагою в 195 кг росіянин Руслан Албегов, повідомляє «УНІАН».

Удача супроводжувала тільки українця Артемя Удачина, який спочатку підняв штангу вагою 195 кг, а потім і 200 кг, відірвавшись від найближчого переслідувача на 5 кг в сумі двоборства. Лише у третій спробі Удачину не вдалося зафіксувати вагу в 203 кг.

Після перемоги в першому виді змагань - ривку - український важкоатлет не зумів зберегти свою перевагу у поштовху.

Удачин почекав, поки першу спробу зробить його головний суперник, росіянин Руслан Албегов, який штовхнув штангу вагою в 230 кг. Після цього українець впорався зі снарядом вагою в 231 кг. Росіянин знову повернув собі перше місце, штовхнувши штангу вагою в 236 кг, але українець відповів вдалою спробою на 242 кг. Після цієї спроби він випереджав суперника в двоборстві на 11 кг. І росіянин зумів відповісти, з великими труднощами зафіксувавши штангу вагою в 247 кг. За правилами змагань, Удачин вже не мав права знижувати вагу і зробив спробу підняти штангу з тими ж 247 кг. Але цього разу йому не пощастило.

У підсумку обидва спортсмени у двоборстві показали однаковий результат - по 442 кг, але росіянин виявився легшим у власній вазі. Українець завоював два срібла - у поштовху та двоборстві. Чемпіоном став Албегов, а третє місце завоював чех Іржі Орсаг. Грузин Іраклій Турманідзе, який посів третє місце, у ривку у поштовху отримав нульову оцінку, жодного разу не піднявши штангу.

У командному заліку чемпіонату Європи збірна України посіла третє місце, завоювавши 6 золотих, 3 срібні і 4 бронзові нагороди. Перше місце у росіян, на рахунку яких 21 золота медаль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261