В Україні спостерігається підвищення рівня води на великих річках України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявила начальник відділу Українського Гідрометцентру Вікторія Бойко.

«Сьогодні станом на 8 ранку спостерігається підвищення рівня води на таких великих річках, як Верхній Дніпро, Прип'ять, Десна. Підвищення відбувається як на території України, так і за її межами», - сказала вона.

За її словами, така ситуація триватиме до кінця квітня і, можливо, до першої декади травня, підкресливши, що в притоках Прип'яті це може відбуватися довше.

«На ріках Волинської та Житомирської областей підвищення рівня води підходить до завершення. У Рівненській і Київській областях ситуація нормалізується. Серйозне підвищення рівня води очікується на Чернігівщині. Там ми очікуємо підтоплення населених пунктів», - зазначила чиновник.

За її інформацією, рівень води в річках Карпат залежить від танення снігу в різних географічних зонах. «Ми вже перестали рахувати хвилі підвищення рівня води. На деяких річках це вже 5-6 хвиля, на Закарпатті завтра почнеться зниження рівня води без негативних наслідків», сказала Бойко.

При цьому, за словами директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Василя Стоєцького, ситуація з водопіллям в Україні контрольована. «98 населених пунктів залишаються підтопленими. 57 - у Київській області, 21 - у Волинській, 9 - у Житомирській та 4 - у Рівненській. Варто зазначити, що вода безпосередньо підійшла до 74 будинків», - резюмував він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357