Катастрофа літака індонезійської авіакомпанії Lion Air зі 101 пасажиром і членами екіпажу на борту, який промахнувся повз злітно-посадкову смугу під час посадки в аеропорту індонезійського острова Балі і впав у море, не призвела до людських жертв.

«Літак розколовся (на частини)», - заявив секретар Балійського міжнародного аеропорту «Нгурах-Рай» Фарід Індра.

І все таки, всі, хто був на борту авіалайнера Boeing 737 900 ER, залишилися живі і зараз знаходяться в безпеці, передає Metro TV.

За даними агентства «Франс Прес», на борту було понад 130 людей, агентство «Рейтер» повідомляє про 172 врятованих пасажирів.

Літак знаходиться на мілководді. Його фюзеляж розламаний практично навпіл. За інформацією ЗМІ, катастрофа сталася об 11.35 мск. Авіалайнер був новим, приблизно 2011 року. Евакуація пасажирів та екіпажу пройшла успішно, причина події поки невідома, повідомляють ЗМІ.

Приватна авіакомпанія Lion Air, яка перевезла торік майже 24 мільйони людей, є провідним індонезійським лоукостером і контролює близько половини ринку повітряних перевезень в «країні трьох тисяч островів».

Минулого місяця вона підписала з Airbus найбільший в історії європейського авіабудівника контракт на закупівлю 234 літаків на 18,4 мільярда євро. А в лютому минулого року Lion розмістила замовлення на 230 авіалайнерів загальною вартістю 22,4 мільярда доларів, замовлення стало найбільшим у його історії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312