Міністерство фінансів США опублікувало імена 18 осіб, які будуть включені в так званий список Магнітського. Шістнадцять з них безпосередньо пов'язані зі справою померлого у СІЗО юриста Сергія Магнітського.

Так, до списку потрапили слідчі МВС Олег Сільченко та Наталія Виноградова, які вели справу Магнітського, а також начальник СІЗО «Матроська тиша», в якому утримувався Магнітський Іван Прокопенко (уродженець України).

До списку Магнітського увійшли також уродженець Чечні Леча Богатирьов, жителі Підмосков'я Олексій Дроганов та Олексій Криворучко, уродженець Чечні Казбек Дукузов, уродженець Баку Артем Кузнєцов, москвичі Андрій Печегін, Сергій Подопригоров, Олена Сташина, Олена Хіміна і Дмитро Комнов, передає «ВВС».

Також у списку значаться співробітниця податкової інспекції Ольга Степанова, яка очолювала податкову інспекцію 28 Москви; москвич Дмитро Толчинський, москвичка Світлана Ухналєва і уродженка Мичуринська Наталія Виноградова.

Особи, включені до списку Магнітського, будуть піддані візовим і фінансовим обмеженням у США відповідно до закону Магнітського, прийнятого Конгресом торік.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков попередив, що публікація «списку Магнітського» негативно відіб’ється на російсько-американських відносинах. «Поява будь-яких списків, безумовно, дуже негативно позначиться на двосторонніх російсько-американських відносинах», - сказав він.

Нагадаємо, Сергій Магнітський помер у СІЗО в Москві у 2009 році. До арешту він розслідував обставини багатомільярдного розкрадання з російського бюджету. Глава Hermitage Capital Вільям Браудер заявив, що Магнітського заарештували ті самі люди, яких він звинуватив у розкраданнях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472