Уряд розвиває логістичний потенціал країни, розширює і модернізує дорожню інфраструктуру.

Зокрема, цього року будуть активовані роботи на найбільшому інфраструктурному проекті України - будівництві мостового переходу, що з'єднає лівий і правий берег Дніпра в Запоріжжі.

«У 2013 році Уряд виділив на продовження будівництва цього об'єкту майже 800 млн. грн. Вже виплачено перший транш - 183 млн грн, що дозволить активізувати будівництво», - сказав віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час виїзної наради на місці будівництва в Запоріжжі.

Запорізький мостовий перехід через Дніпро - це об'єкт стратегічного значення, який є частиною міжнародного європейського маршруту класу А - «Е105», який проходить від Норвегії через Росію до України, повідомили в прес-службі віце-прем'єра.

Запуск цієї автомагістралі підвищить транзитний потенціал області та країни, розвантажить центр міста від великовантажного транспорту. Зараз основний автомобільний рух області йде через дамбу ДніпроГЕСу, побудовану у 30-х роках минулого століття, і через 2 мости, побудовані більше 50 років тому. Ці споруди не справляються з надвеликим навантаженням, внаслідок чого ускладнюється дорожній рух, бувають регулярні затори.

Автомагістраль через Дніпро в Запоріжжі будується з 2004 року. Вартість проекту складає 5,9 млрд. грн. За майже 9 років у будівництво вкладено 1 900 млн. грн. і побудовано половина об'єкта, причому 90% споруд зведено по 2012 рік, коли роботи були передані під контроль держави.

«Завдяки підтримці держави у 2013 році буде завершена більшість загальнобудівельних робіт на 2-х мостах - через річку Дніпро і через річку Старий Дніпро. У 2014 році, після закінчення всього комплексу будівельних робіт, рух по них буде відкрито», - сказав Вілкул.

Зараз зведено 4 мостові переходи і 2 транспортні розв'язки, за якими вже йде рух автотранспорту.

«У будівництві мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі використовуються матеріали вітчизняного виробництва, а також унікальні новітні технології українських проектних і науково-дослідних інститутів, що розвиває будівельну та суміжні галузі економіки, науковий потенціал країни», - сказав Вілкул.

У поточному році в Україні роботи будуть проведені на близько 600 об'єктах дорожньої інфраструктури. Уряд виділив необхідне фінансування на будівництво, ремонт і реконструкцію 1 тис. 400 км доріг. Вартість цих робіт, у тому числі будівництва мостів, складає більше 7 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270