Будівництво автомобільної дороги першої категорії в Україні обходиться в 40 млн грн, у той час як у Німеччині чи Польщі ця сума в 1,5-2 рази більша. Про це написав прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Офіційна вартість будівництва автомобільної дороги першої категорії, тобто чотири смуги руху, - 40 млн грн. Це загальна цифра, яка в кожному конкретному випадку уточнюється, виходячи з проектно-кошторисної документації», - зазначив глава уряду.

Він уточнив, що вартість може залежати від якості ґрунтів, виду рельєфу та інших факторів. «Але в середньому оцінка приблизно така. Для порівняння: у Німеччині аналогічна дорога коштує приблизно 100 млн грн, у Польщі - приблизно 70 млн грн», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 10 квітня, Азаров зажадав від віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула жорстко контролювати хід ремонтних робіт на автошляхах, особливо ремонт доріг комунальної власності.

За даними Міністерства інфраструктури, на сьогоднішній день українські дороги перебувають у критичному стані і потребують ремонту. Згідно з нормативами, щорічно необхідно проводити капітальний і середній ремонт 35 тис. км доріг.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів затвердив переліки об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг у 2013 році. Роботи будуть проведені на близько 600 об'єктах дорожньої інфраструктури. Загалом буде збудовано, реконструйовано та відремонтовано 1 тис. 400 км доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308