Кримські правоохоронці встановили підозрюваного у вбивстві мера Сімеїзу Кирила Костенка і ведуть його розшук, повідомив прокурор Автономної Республіки Крим В'ячеслав Павлов.

На запитання «Дзеркала тижня», чи вдалося розкрити вбивство Костенка по гарячих слідах, В'ячеслав Павлов відповів: «Скажу так: по гарячих слідах не вдалося затримати підозрюваного у скоєнні вбивства. Але робота ведеться, і ведеться планомірно».

«Є особа, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні вбивства селищного голови Сімеїзу. Вживаються всі заходи для встановлення його місцезнаходження», - сказав він.

Прокурор не став детально говорити про особу підозрюваного, посилаючись на таємницю слідства, але підтвердив, що основна версія злочину пов'язана із земельною сферою.

«Є певні питання, які пов'язані з прийняттям рішень про виділення землі», - сказав В'ячеслав Павлов, зазначивши, що йдеться про невиконання Костенком якихось зобов'язань.

Як повідомляв ForUm, мер селища Сімеїз Кирило Костенко 1972 р.н., член Партії регіонів, був застрелений. Його труп з кількома вогнепальними пораненнями був виявлений у власному автомобілі Mercedes біля одного з будинків у Сімеїзі.

Біля гори Кішка неподалік від Сімеїзу виявлений спалений ВАЗ з автоматом. Співробітники міліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко пов'язує вбивство мера Сімеїзу Кирила Костенка з його діяльністю.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка переконаний у замовному характері вбивства голови селищної ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348