Делегації Кабінету Міністрів і Національного банку продовжать переговори з Міжнародним валютним фондом під час щорічних зборів організації, які відбудуться 19-21 квітня. Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова в інтерв'ю агентству Bloomberg, повідомляє прес-служба Глави держави.

За її словами, ці переговори стосуватимуться питань дефіциту державного бюджету, енергетики та монетарної політики. «Україна має ресурси, щоб погасити свої борги без МВФ», - зазначила Акімова. Разом з тим вона підкреслила, що «співпраця з МВФ дуже важлива для нас, оскільки дає сильний позитивний сигнал для інвесторів».

Говорячи про дефіцит бюджету НАК «Нафтогаз України», перший заступник глави АПУ сказала, що зараз йде робота над його покриттям. «Робота над покриттям і зниженням дефіциту «Нафтогазу» йде повним ходом. Ми зменшуємо імпорт російського газу, диверсифікуємо імпорт палива і підвищуємо енергетичну ефективність», - зазначила вона.
«Рівень промислового виробництва дещо збільшився в кінці першого кварталу, деякі галузі почали зростати. Ситуація має покращитися в другому півріччі», - сказала вона.

Перший заступник глави АПУ також підкреслила, що зараз Україна працює над збільшенням привабливості інвестиційного клімату для того, щоб підтримати приплив капіталу, що допоможе поліпшити платіжний баланс.

Як раніше повідомляв ForUm, місія Міжнародного валютного фонду, яка завершила свою роботу в Україні, має намір продовжити в найближчі тижні діалог з Україною щодо співробітництва в рамках нової програми «стенд-бай».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

483