Україна продовжить виробництво військово-транспортного літака Ан-70 навіть без участі Росії. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час міжнародного круглого столу «Міжпартійне співробітництво в рамках СНД», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми домовилися про відновлення співпраці в проекті Ан-70 і почали працювати. Зараз окремі російські посадовці заявляють про те, що вони самі збираються створювати військово-транспортний літак. Україна в таких умовах буде змушена продовжувати роботи, продовжувати нести витрати, але ми створимо цей літак. Він зараз проходить льотні випробування. Це остання стадія розробки цього літака», - зазначив він.

Азаров підкреслив, що Україна зможе довести Ан-70 до серійного виробництва.

Прем'єр нагадав, що Україна і РФ спільно розробляли цей літак з унікальними тактико-технічними характеристиками, подібних яким сьогодні не існує. Він здатний піднімати до 50 тонн вантажу, сідати на укорочені ґрунтові злітно-посадкові смуги і т.д.

«Ми спільно розробляли Ан-70. Це чудова машина. Ні американці, ні європейці не змогли створити подібну машину», - підкреслив Азаров.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр оборони України Павло Лебедєв заявив, що Україна запропонувала РФ низку спільних проектів у сфері військово-технічного співробітництва, але вже два місяці не отримує відповіді від Міноборони РФ.

Міністерство оборони Російської Федерації замовило Україні більше 20 літаків Ан-70.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340