В Одеській області під час отримання хабара затримано директора Ананьївської автошколи і начальника одного з районних екзаменаційних відділів УДАІ ГУ МВС України в області, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

8 квітня в Котовську прокуратуру з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері надійшла заява громадянина про те, що директор автошколи разом з працівниками районного екзаменаційного відділу вимагають у нього 2 тис. 500 гривень хабара за здачу заліку з правил дорожнього руху для отримання водійського посвідчення категорії «Е».

У той же день прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара).

Під час реалізації запланованих негласних слідчих (розшукових) дій 10 квітня 2013 р. підозрюваних у хабарництві затримали при отриманні 2 тис. 200 гривень у робочому кабінеті. Досудове розслідування триває.

Згідно з Кримінальним кодексом України, санкція статті, яка інкримінується, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328