Пік весняної повені на Дніпрі не буде загрожувати Бортницькій станції аерації.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив на брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Від Бортницької системи до Дніпра близько12 км заплавних територій, і звичайно, в період проходження максимальних рівнів весняного водопілля ця територія однозначно буде затоплена. Але далі починається дамба, яка настільки висока, що говорити про перелив дніпровської води через неї або порушення конструкцій самої дамби абсолютно не доводиться», - запевнив Кульбіда.

Він зазначив, що за прогнозом Гідрометцентру, при очікуваних рівнях повені вода може тільки підступати до найнижчих ділянок дамби, але не більше.

У свою чергу начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Василь Сніцар заявив, що ситуація на БСА стабілізована. Однак у майбутньому, за його словами, безумовно, необхідно провести масштабні роботи з укріплення дамби.

Нагадаємо, 10 квітня, близько 19.00 на муловому полі №3 Бортницької станції аерації, яка не експлуатується, стався прорив дамби.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302