Встановлено осіб, причетних до наруги над могилами на кладовищі с. Новосільське Чорноморського району.

За даними відділу по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України
в АР Крим, повідомлення про те, що на сільському кладовищі розбиті кілька пам'ятників, надійшло в чергову частину Чорноморського РВВС 5 березня.

Під час перевірки з'ясувалося, що в період з січня по березень поточного року на могилах було розбитоі близько 20 пам'ятників.
 
 
За фактом вандалізму було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України - наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох чи позбавлення волі на той же термін.
 
 
У ході операції «Візит» при проведенні подворового обходу території дільничному Андрію Саліну надійшла інформація, що до наруги над могилами, можливо, причетні троє учнів місцевої школи - третього і п'ятого класів. Під час розслідування дана інформація підтвердилася.

Наразі вирішується питання про притягнення батьків порушників до адміністративної відповідальності за невиконання ними обов'язків щодо виховання дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

454