Опозиція у Верховній Раді поки не прийняла остаточного рішення про розблокування роботи парламенту. За словами джерела в парламентській опозиції, «керівництво (фракції. - Ред.) говорить, що про рішення нам повідомлять до початку пленарних засідань наступного тижня».

За словами джерела, в даний момент як аргумент для виборців лідери опозиційних сил вирішили використовувати тезу про те, що опозиція не довіряє обіцянкам Партії регіонів. У той же час серед рядових народних депутатів в опозиції все більшої популярності набуває думка, що справжньою причиною блокування парламенту є неготовність опозиції до виборів у Києві. «Вчора були вимоги виборів, сьогодні крім цього з'явилися вимоги відставки уряду Азарова. Ми говоримо: давайте завершимо хоча б щось одне. Якщо Київ - давайте Київ. Давайте затверджувати єдиного кандидата і працювати. А так виходить, що ми починаємо говорити тему, тому що у нас немає кандидата, тому що ми, виявляється, до виборів у Києві не готові», - сказало джерело, повідомляє «Обозреватель».

Нагадаємо, що після провальної акції опозиції 2 квітня про неготовність опозиції до виборів у Києві висловився бютівець Анатолій Гриценко. «Ніякого обговорення не було! Ні на фракції, ні на політраді фракції. Жодного! Хоча я неодноразово пропонував Яценюку з Турчиновим провести таке обговорення і чітко визначитися щодо кандидата в мери від опозиції. Не я один пропонував. Щоб безвідповідально не тримати паузи, а головне - не обманювати, ні киян, ні самих себе. Інакше боротьба за вибори в Києві сприймається людьми як імітація боротьби. Нещирість і фальш ситуації вже важко приховувати. Кияни це теж відчувають. Вони вже не реагують на заклики вождів, що і підтвердила сьогоднішня акція біля Ради...», - написав Гриценко на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше народний депутат від ВО «Батьківщина» Володимир Бондаренко у коментарі журналістам вже заявив, що його політична сила не вірить, що Партія регіонів підтримає постанову про проведення виборів. У свою чергу спікер Верховної Ради Володимир Рибак заявив про те, що парламентська більшість погодилася задовольнити вимоги опозиції. «Ми домовилися з опозицією, що питання, які у них є, ми поставимо на тижні з 16 по 19 квітня і задовольнимо всі вимоги», - сказав Рибак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152