Україна і Білорусь визначили напрями подальшого торговельно-економічного співробітництва.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, про це йшла мова під час його зустрічі з першим заступником прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимиром Семашком.

«Головними темами були подальше нарощування двосторонньої торгівлі та нові масштабні проекти співробітництва у сферах, стратегічно важливих для економік двох країн - енергетичної, транспортної та сільськогосподарської», - зазначили в прес-службі.

Крім того, під час зустрічі сторони також виступили за активізацію коопераційного співробітництва в галузі машинобудування та спільної реалізації продукції на ринках третіх країн. Було домовлено про проведення у травні 22-го засідання двосторонньої міжурядової комісії під головуванням заступників глав урядів.

«Окремим пунктом порядку денного було усунення торгових бар'єрів, що існують за окремими напрямами двостороннього співробітництва. Сторони домовилися вирішувати наявні питання в конструктивному дусі, притаманному відносинам України та Республіки Білорусь», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, була досягнута домовленість про візит до Білорусі міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка для врегулювання проблемних питань і завершення підготовки проектів двостороннього співробітництва в аграрній та аграрно-промисловій сфері, поінформували в прес-службі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196