Киргизія прийняла тверде рішення вступити до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Про це заявив президент Алмазбек Атамбаєв.

«Киргизія прийняла тверде рішення вступити до Митного союзу, але це залежить не тільки від нас, залежить і від членів МС - три держави повинні прийняти, звичайно, певне рішення», - сказав він.

«При цьому я не буду приховувати, ми хотіли б розраховувати на таке ж ставлення, яке три країни проявляли одне до одної під час створення МС, - додав киргизький президент. - Там були дані певні преференції Білорусі та Казахстану. Ми розраховуємо, що і до нас буде таке ж ставлення, щоб вступ до МС приніс народові Киргизії тільки плюси».

Атамбаєв підкреслив, що «переважна більшість громадян країни вважають, що ми повинні бути в одному економічному просторі з нашими братськими народами Росії, Казахстану та Білорусі». «Це - об'єктивна реальність і навіть більше того - це необхідність», - заявив президент.

Він висловив надію на те, що створена робоча група зі вступу Киргизії в МС підготує до осені «дорожню карту», ​​ а в майбутньому році або навіть до кінця нинішнього року його країна стане членом Митного союзу, передає «ИТАР-ТАСС».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194